1. Címlap
  2.  » 
  3. Karrier
  4.  » A kollektív intelligencia miért nem tudja újraalkotni jövőnket?
2020 aug 18
A kollektív intelligencia miért nem tudja újraalkotni jövőnket?
Új modellek jelentek meg az energiatermelés és felhasználás területén, amelyekben a kollektív intelligencia, a tudományterületeken átívelő munka és a közösségek sokasága elengedhetetlennek bizonyult a világgal összhangban lévő jelentőségteljes innovációk megteremtésében, és megoldásokat kínál a vállalatokkal szemben felmerülő sokféle kihívásra. Az ENGIE-nek hatalmas kincs van a birtokában: 150 000 munkavállaló és együttműködő partner szerte a világon.

Nagy képzelőerővel megáldott építők közösségét alkotjuk: tehetségeink különböző műszaki tudással és képességekkel rendelkeznek; gazdagítják Csoportunkat és hozzájárulnak a harmonikus fejlődéshez. Ez a közösség azért dolgozik, hogy fenntartható egyensúlyt alakítson ki a bolygó és lakói között. Erre a megközelítésre van szükségünk ahhoz, hogy ökoszisztémánk érdekében a különféle tehetségű munkavállalóink együtt gondolkodjanak.  Arra törekszünk, hogy új közösségeket alakítsunk ki és összekapcsoljunk olyanokat, amelyek már léteznek a Csoporton belül, majd olyan szervezetet hozzunk létre, amely nyitott a külvilágra, ezáltal a kollektív intelligencia teljesítményvezérré válik, és új ötleteket teremt.

Célunk: Jövőnk újraalkotása

Miért is ne építhetnénk az ENGIE jövőjét együtt?

Az Imagine 2030 program által széleskörű konzultáció jött létre azzal a szándékkal, hogy párbeszédet kezdeményezzünk az ENGIE munkavállalóival arról, hogy hogyan képzelik a világot 2030-ban és milyennek látják az előttünk álló kihívásokat
A több mint 15.000 résztvevőtől 30 000 üzenet érkezett. 100 trendet sikerült azonosítani, a közös, tudományokon átívelő együtt gondolkozás elindult.
Tudjon meg többet az „Egy nap 2030-ban” kezdeményezésről, mely megmutatja, hogyan képzelik az ENGIE munkatársai a jövőt. Képzelje el, hogy az ENGIE kreatív építői (Imaginative Builders) számára lehetővé válna, hogy előreutazzanak a jövőben egy napra 2030-ban. Hogyan fogunk élni holnap? Hogyan fogunk közlekedni? Milyen jövőre van szükség az energiaszektor számára? Az ENGIE munkatársai által megálmodott nyolc történet erről beszél. Az elképzelt jövőben természetesen új technológiákat fedeznek fel (vezető nélküli autók, virtuális valóság, megújuló energiák), és munkatársaink közös víziójában egy emberközpontú és pozitív jövőkép rajzolódott ki.

Élvezze a történeteket.

Imagine 2030: Mi lenne, ha történeteket mesélnénk a jövőről?

Az Imagine 2030 egy hatalmas házon belüli konzultáció: képzeletünket szabadjára engedve egy pozitív jövőképet alkottunk.

Hallgassa meg az Imagine 2030 podcastokat.

Látogasson el a jövőbe az ADN x ENGIE speciális kiadással (csak francia nyelven).

„A holnapot inkább feltalálni kell, mint felfedezni.” – írta Gaston Berger, a futurológia egyik apja. Nekünk kell kitalálni a jövőt, amit látni szeretnénk!

Miért nem kapcsoljuk össze az üzletet és a közjót?

Az ENGIE People’s Lab, a társadalmi innovációs műhelyünk, új megoldásokat kínál. Az ökoszisztéma és az együttgondolkodás fórumaként az ENGIE People’s Lab évente több alkalommal összegyűjti az ENGIE belső közösségeiből és a külvilágból származó szenvedélyes embereket – az ügyért elkötelezett változtatni kívánókat, partnereket, influencereket és szakértőket -, hogy megvitassák a társadalommal és a jövővel kapcsolatos témákat (jólét, oktatás, ifjúság stb.) és javaslatokkal álljanak elő. Mi a közös az összes közreműködőben? Lelkesek, egymással szoros kapcsolatban állnak és szeretnék, ha ötleteik elterjednének az ENGIE-n belül és szerte a világon.

Létrehozása óta a People’s Lab megtartotta ígéretét, és az ENGIE kollektív intelligenciáját felhasználva innovatív válaszokat javasol a 21. század társadalmi forradalmára. Célja, hogy fejlessze az ENGIE pozitív hatását, teljes mértékben tükrözve munkatársaink és a világpolgár partnereink elkötelezettségét.

Miért is ne gondolnánk újra szervezeti modellünket?

Az ENGIE-nél szilárdan hiszünk abban, hogy a Közösségek támogatják csoportunk átalakulását. Ezek rendkívül változatosak származás, cél és működési mód tekintetében; konstruktív, zseniális emberek alkotják, akik kapcsolódnak a külvilághoz; és olyan energiamezőket hoznak létre, melyek hozzájárulnak az ENGIE vitalitásához és befolyásához.

Szerencsések vagyunk, hogy a közösségek az ENGIE-n belül nagy múltra tekintenek vissza. Két legismertebb hálózatunk, a WIN (a nők számára) és az YPn (a fiatal szakemberek számára) tíz éve működik, és nem kevesebb, mint 170 közösséget hoztak létre a Yammer-en, a házon belüli szociális hálózatunkon. 

Fedezd fel a Kreatív Építők (Imaginative Builders) kulcsközösségeit

Miért nem működünk együtt az innováció terén?

Az ENGIE-nél biztosak vagyunk abban, hogy az innováció elsősorban együttműködés. Cégünkben, de körülöttünk is vannak vállalkozók, feltalálók, start-upok, inkubátorok, stb., akik innovációs ökoszisztémákat működtetnek, projekteket indítanak, támogatják és életre hívják a belső projekteket.

A Csoport történetében több, mint három évtizede jelen levő  innovációt Innovációs Trófeáink szimbolizálják. Az Innovációs Trófeák odaítélésének összetett folyamata során, több hónapig elemezzük az egyes országokból benyújtott pályázatokat, és ezt követően választjuk ki a győzteseket, akik az Innovációs Trófea ünnepélyes rendezvényén vehetik át a díjukat.  Az ENGIE munkatársai az innovációs program keretén belül örömmel dolgoznak ki energia- és szolgáltatási vállalkozások átalakulását célzó megoldásokat.

Az ENGIE 150.000 Kreatív Építőjére támaszkodva úgy alakul át, hogy a vállalat jövőjét a kreativitás, a gyakorlati alkalmazás és az értékteremtés határozza meg minden üzletágunkban.

Miért nem folytatódik az egyetem a vállalaton belül?

Az U-tábor célja, hogy felgyorsítsuk átalakulásunkat a viták, a kollektív intelligencia és a hálózatépítés ösztönzésével, melyek a vállalati kultúra alapjait alkotják. Rendezvényeinken több, mint 20 képzési programot kínálunk 23 üzletág, 29 nemzetiségű 900 munkatársának egy héten keresztül.

A jövőbe tekintve az ENGIE célja, hogy egy campust hozzon létre a párizsi La Defense példamutató ökokörnyezete részeként 2022-ben vagy 2023-ban.

MEGJELENÉSEK

1

Az EQUANS bemutatkozása

Az EQUANS egy új márkanév alatt egyesíti az ENGIE szolgáltatás vezérelt tevékenységeit.

Sajtóközlemény

Az ENGIE Csoport Igazgatótanácsa bejelentette Catherine MacGregor kinevezését az ENGIE vezérigazgatójává, 2021. január 1-jétől.

A digitális innováció, az ENGIE átalakulásának motorja

A digitális technológia mindenhol felbukkan – mindennapi életünk és a gazdaság része. A társadalom minden vonatkozására egyre több technológia van hatással. Mi is ez a technológia? Milyen kihívásokkal és korlátozásokkal jár?

HÍREK

1

Geotermikus energiahasznosítás izlandi módra

Izland a vulkánok, gejzírek, fjordok, vízesések, jégtakarók által uralt szigetország. Területének nagysága meghaladja Magyarországét, azonban lakosainak száma közel ötöde Budapestnek. Az ország energiaszükségletének 90%-át a geotermikus energia elégíti ki.

Fenntartható utazás

A turisztikai szezon közeledtével érdemes elgondolkodni azon, hogy miként szervezzük nyaralásunkat aszerint, hogy minél környezetkímélőbb legyen a bolygó számára.

Passzold vissza, Tesó!

Ha megszabadulna a használaton kívüli nyomógombos és okostelefonjától, GPS készülékétől, tablettől vagy ezen eszközök tartozékaitól, akkor megteheti a 2022. március 22. – június 15. között zajló Passzold vissza, Tesó! kampány során.

KAPCSOLAT

1

ENGIE Magyarország Kft.

Székhely: 1191 Budapest, Üllői út 206.
Tel.: +36 1 460 1030
Fax: +36 1 460 1050
officebudapest.hu@equans.com

Kirendeltség: 9024 Győr, Hunyadi u. 14.
Tel.: +36 96 335 816, +36 96 526 805
Fax: +36 96 528 654