1. Címlap
  2.  » 
  3. Megjelenések
  4.  » Energia mix: átmenet változatos és kiegészítő energiaforrások felé
2020 aug 18
Energia mix: átmenet változatos és kiegészítő energiaforrások felé
A környezeti és társadalmi kérdések, a változó termelési és fogyasztási módok és az új technológiák fejlesztésének egyre növekvő globális tudatosságának köszönhetően az energiaszektor óriási kihívással néz szembe.

Egy olyan forradalom, amely megkérdőjelezi a mai energiarendszer működésének módját, és más megközelítést követel meg annak érdekében, hogy hogyan képzeljük el a 2050-es évet az energiaforrásaink megválasztása és azok ötvözése tekintetében.

Az éghajlati kihívásokkal szembesülve, milyen választ, milyen megoldást és milyen rendszert alkalmazva lehet csökkenteni az üvegházhatású gázok kibocsátását és az energiafogyasztást?

A kiegyensúlyozott mix alkalmazkodik a felhasználásokhoz, földrajzi helyekhez és környezeti hatásokhoz.
Az ENGIE elkötelezett:

  • Energiatakarékosság és a fogyasztás csökkentésében az épületek, az ipar, a városi infrastruktúrák és az utazás energiahatékonyságának javítása révén;
  • Az energiamix szén-dioxid-mentesítésében, kihasználva az energia zöldebbé tételének minden formáját: gáz és zöld gáz (biometán és hidrogén) és megújuló villamos energia.

 

Az éghajlati kihívásokkal szembesülve, milyen választ, milyen megoldást és milyen rendszert alkalmazva lehet csökkenteni az üvegházhatású gázok kibocsátását és az energiafogyasztást?

A „Pluriannuelle De L’énergie (PPE *) Program 2018. november 27-i bemutatása és az Alacsony Szén-dioxid-kibocsátással Kapcsolatos Nemzeti Stratégia közzététele (stratégie nationale bas carbone (SNBC *) december 6-án, csütörtökön) meghatározta Franciaország energiapolitikai döntéseit a 2018–2028 közötti időszakra vonatkozóan, és kitűzték a szén-dioxid-semlegesség megvalósítását 2050-ig. Ezek a döntések kulcsfontosságúak a környezetvédelmi kérdések és az ország gazdasági, ipari és társadalmi fejlődésének figyelembevétele szempontjából. Az ENGIE-nél szilárdan hiszünk abban, hogy az energia-átmenetnek a harmonikus fejlődés mozgatórugójává kell válnia egy olyan világ felé, amely egyre inkább szén-dioxid-mentes, decentralizált és digitalizált, amelyben az egyes energiák aránya földrajzi területenként változik, és a helyben elérhető erőforrásoktól függ. Olyan vegyes világ lesz, amelyben a nagy energiainfrastruktúrákat a helyi megújuló energiaforrásokból, az energiatárolásból és a mikrohálózatokból álló helyi struktúrákkal kombinálunk. Véleményünk szerint az energia-átmenet csak akkor lesz sikeres, ha képesek leszünk egyesíteni az energiaforrások erősségeit. A valódi megoldás, a helyes kompromisszum a különböző energia-vektorok – a villamos energia, a fűtés és a hűtés hálózatai és a gáz – egymáshoz való viszonyán alapul, melyben kiegészítik egymást, profitálva különböző tulajdonságaikból és ezáltal egy megbízható és rugalmas energiarendszert hozva létre.

MEGJELENÉSEK

1

Az EQUANS bemutatkozása

Az EQUANS egy új márkanév alatt egyesíti az ENGIE szolgáltatás vezérelt tevékenységeit.

Sajtóközlemény

Az ENGIE Csoport Igazgatótanácsa bejelentette Catherine MacGregor kinevezését az ENGIE vezérigazgatójává, 2021. január 1-jétől.

A digitális innováció, az ENGIE átalakulásának motorja

A digitális technológia mindenhol felbukkan – mindennapi életünk és a gazdaság része. A társadalom minden vonatkozására egyre több technológia van hatással. Mi is ez a technológia? Milyen kihívásokkal és korlátozásokkal jár?

HÍREK

1

Geotermikus energiahasznosítás izlandi módra

Izland a vulkánok, gejzírek, fjordok, vízesések, jégtakarók által uralt szigetország. Területének nagysága meghaladja Magyarországét, azonban lakosainak száma közel ötöde Budapestnek. Az ország energiaszükségletének 90%-át a geotermikus energia elégíti ki.

Fenntartható utazás

A turisztikai szezon közeledtével érdemes elgondolkodni azon, hogy miként szervezzük nyaralásunkat aszerint, hogy minél környezetkímélőbb legyen a bolygó számára.

Passzold vissza, Tesó!

Ha megszabadulna a használaton kívüli nyomógombos és okostelefonjától, GPS készülékétől, tablettől vagy ezen eszközök tartozékaitól, akkor megteheti a 2022. március 22. – június 15. között zajló Passzold vissza, Tesó! kampány során.

KAPCSOLAT

1

ENGIE Magyarország Kft.

Székhely: 1191 Budapest, Üllői út 206.
Tel.: +36 1 460 1030
Fax: +36 1 460 1050
officebudapest.hu@equans.com

Kirendeltség: 9024 Győr, Hunyadi u. 14.
Tel.: +36 96 335 816, +36 96 526 805
Fax: +36 96 528 654