1. Címlap
  2.  » 
  3. Engie Magyarország
  4.  » 
  5. Hírek
  6.  » Fenntartható utazás
május 31, 2022
Fenntartható utazás
A turisztikai szezon közeledtével érdemes elgondolkodni azon, hogy miként szervezzük nyaralásunkat aszerint, hogy minél környezetkímélőbb legyen a bolygó számára.

Közlekedés

Minél közelebb esik az úti cél a lakóhelyünkhöz, annál kisebb lesz a karbonlábnyomunk. Amennyiben távolabbi helyre utazunk, érdemes utána nézni, hogy vonattal vagy egyéb tömegközlekedési eszközzel, esetleg telekocsival el tudunk-e jutni az adott helyre. Abban az esetben, ha kizárólag repülővel közelíthető meg az úti célunk, akkor tartózkodjunk ott hosszabb ideig és az átszállás nélküli, közvetlen járatokat részesítsük előnyben.

A nyaralás alkalmával válasszuk a helyi tömegközlekedést, kerékpárkölcsönzést vagy a gyaloglást.

Szállás

A szálláshely kiválasztásakor legyen szempont a fenntarthatóság iránti elkötelezettség. A helyi vendégházak, panziók, családi szállások igénybevételével az ott élők megélhetését támogathatjuk.

Étkezés

A helyiek által üzemeltetett éttermek és kávézók választása nagyszerű lehetőséget teremt arra, hogy megismerkedjünk az adott ország, régió gasztronómiájával vagy akár utána nézhetünk, hogy a helybéliek közül szervez-e valaki közös étkezést, ahova becsatlakozhatunk (Eatwith).

Forrás:

https://charlieontravel.com/what-is-sustainable-travel/https://www.nytimes.com/guides/travel/how-to-travel-sustainably

https://www.nytimes.com/guides/travel/how-to-travel-sustainably

HÍREK

1

Geotermikus energiahasznosítás izlandi módra

Izland a vulkánok, gejzírek, fjordok, vízesések, jégtakarók által uralt szigetország. Területének nagysága meghaladja Magyarországét, azonban lakosainak száma közel ötöde Budapestnek. Az ország energiaszükségletének 90%-át a geotermikus energia elégíti ki.

Passzold vissza, Tesó!

Ha megszabadulna a használaton kívüli nyomógombos és okostelefonjától, GPS készülékétől, tablettől vagy ezen eszközök tartozékaitól, akkor megteheti a 2022. március 22. – június 15. között zajló Passzold vissza, Tesó! kampány során.

Új gyűjtőhelyre kerülnek az italoskartonok Budapesten

A Budapesti Közművek keretében önállóan működő FKF Hulladékgazdálkodási Divízió döntése alapján 2022. január 1-től az italos kartondobozok gyűjtése a kék helyett a sárga fedelű tartályokba kerülnek át.

VÉLEMÉNYEK

1

KAPCSOLAT

1

ENGIE Magyarország Kft.

Székhely: 1191 Budapest, Üllői út 206.
Tel.: +36 1 460 1030
Fax: +36 1 460 1050
officebudapest.hu@equans.com

Kirendeltség: 9024 Győr, Hunyadi u. 14.
Tel.: +36 96 335 816, +36 96 526 805
Fax: +36 96 528 654