1. Címlap
 2.  » 
 3. Engie Magyarország
 4.  » 
 5. Hírek
 6.  » Töltsd le az applikációt, és mentsd meg a világot küldetésekkel!
május 31, 2021
Töltsd le az applikációt, és mentsd meg a világot küldetésekkel!
Vedd fel a kesztyűt a környezetszennyezés ellen, és csináld végig a játékos küldetéseket értékes nyereményekért! Ráadásul nem csak a küldetéseket díjazzák, hanem azt is, ha minél több barátodat meghívod!
Dieg007

Az APP-ot letöltő, és a néhány perc alatt megoldható kihívásokat teljesítő fiatalokra ugyanúgy milliós nyeremények várnak, mint az iskolákra, vagy azokra, akinek az ajánlásával a legtöbb új tag csatlakozik az APP-hoz!

A Virtuális Erőmű Program (VEP) szakemberei a pandémia alatt több más innovációval együtt előkészítettek egy olyan digitális keretrendszert (V-GO), amely web-es és APPlikációs megoldással épít fenntartható közösségeket.

A V-GO applikáció a most április 19-én indult Fenntarthatósági Témahéten (FTH) debütált az iskolások körében és célja, hogy 1 év alatt 1 millió 25 év alatti fiatalt és több millió teljes lakossági partner töltse le és használja aktívan.

A V-GO applikáció használata

 1. Letöltés

Az applikáció letölthető IOS és Android rendszerű telefonokra is a következő linkeken:

IOS Applikáció

Android Applikáció

 1. Regisztráció

Az applikációba történő regisztráció nagyon egyszerű, ugyanis ezt kétféleképpen tudjuk megtenni:

  1. Létrehozunk egy teljesen új profilt e-mail címünk és egy jelszó megadásával
  2. A már meglévő Google vagy Facebook fiókunkon keresztül regisztrálunk.

Fontos, hogy amennyiben 16 év alatti diák regisztrál, úgy szükség van a szülő hozzájárulásához, amit egy nyilatkozat kitöltésével és visszaküldésével tudnak igazolni!

A diákok a regisztráció során megadott e-mail címre automatikusan megkapják a szülői hozzájáruló nyilatkozatot. A szülő által kitöltött és aláírt dokumentumot a v-go@mi6.hu e-mail címre kell visszaküldeni. A 16 éven aluli diákok a szülői nyilatkozat megérkezéséig is részt vehetnek a küldetésekben, azonban a küldetésekben elért eredményük csak akkor lesz értékelve és díjazva, ha visszaérkezik a szülői nyilatkozat. Amennyiben ez nem történik meg a 16 év alatti diákok esetében, úgy a regisztrációjuk és összes tevékenységük törölve lesz a rendszerből!

 1. Az applikáció használata

A regisztrációt és a bejelentkezést követően a képernyőn megjelennek a küldetések, amiket a diákoknak teljesíteniük kell. A küldetések közül ki lehet választani, hogy melyiket szeretnénk elsőként megoldani.

A küldetések a következőek:

   • Fenntartható közösségek, a VEP
   • Klímabajnok
   • Vízőrzők

A Mi6 ügynökség vészhívása megérkezett: veszélyben a bolygó!

Dieg007 az ügynök egér újra meg kell, hogy mentse az egész teremtett világot – ezzel a jövő generációkat.
Harca során: a fiatalok segítségével megkeresi az anyag- és energia-megtakarításokat – ezzel megelőzve a hulladékok képződését és az energia-pazarlást.

Dieg007

Minden küldetéshez tartozik egy 1-1,5 perces videó, aminek a megnézését követően a diákok tesztelhetik tudásukat különböző kérdéseken keresztül. Ez remek lehetőség, hogy a tanulók felmérjék ismereteiket, készségeiket és jártasságukat egy-egy témában.

 1. Megosztás

Diego007 sikere csak eltökélt támogatónők és elszánt ügynökök segítségével lehetséges – hiszen barátok és segítség nélkül minden hős elbukna. Ezért erős fenntarthatósági közösség – a Mi6 fenntarthatósági ügynöki hálózat szervezését is támogatja az APP.

Elérhetőségek

A V-GO applikáció támogatója

e.onTakarékbank

HÍREK

1

Virtuális Erőműből Virtuális Erdő

A pandémia alatt minden korábbinál nagyobbat növő Virtuális Erőmű Program (VEP) partnerei által megtakarított CO2 mennyisége mára olyan mértéket ér el, hogy az egyenértékű egy közel 400 ezer hektáros kontinentális erdősítéssel, vagy 3-3,5 millió tölgyfa ültetésével – azaz CO2 alapon nagyságrendileg kiváltja a teljes tervezett magyar erdősítési program nagyságát.

Egyszer használatos műanyagok betiltása

Az EU 2019. májusában elfogadta a bizonyos egyszer használatos műanyagok tiltására vonatkozó irányelvet, amelynek a nemzeti jogszabályokba való átültetését 2021-ig várja el a tagállamoktól. A jogszabály által korlátozott műanyagok az összes tengeri szemét 70 százalékát teszik ki.

Az elsivatagosodás és az aszály

Nagyon kevesen tudják, de a világ egyik legsúlyosabb környezeti problémája napjainkban az elsivatagosodás. 2020 tavaszán például az évszázad egyik legsúlyosabb aszálya következett be Románia és Lengyelország egyes területein, Magyarországon pedig a tavalyi volt a harmadik legsúlyosabb aszályos tavasz az egymást követő években.

VÉLEMÉNYEK

1

KAPCSOLAT

1

ENGIE Magyarország Kft.

Székhely: 1191 Budapest, Üllői út 206.
Tel.: +36 1 460 1030
Fax: +36 1 460 1050
officebudapest.hu@equans.com

Kirendeltség: 9024 Győr, Hunyadi u. 14.
Tel.: +36 96 335 816, +36 96 526 805
Fax: +36 96 528 654
officegyor.hu@equans.com