1. Címlap
  2.  » 
  3. Rólunk
  4.  » Cothec

Cothec

2019. augusztus 1-jén a Cofely Kft. beolvadt a Cothec Kft.-be, így jött létre az ENGIE Magyarország Kft. vállalat.

2019. augusztus 1-jén a Cofely Kft. beolvadt a Cothec Kft.-be, így jött létre az ENGIE Magyarország Kft. vállalat. A Cothec Energetikai Üzemeltető Kft.-t 1998 márciusában alapították külföldi befektetők. 2006. év végére a társaság tulajdonosai 712,18 millió forintra emelték meg a Cothec Kft. jegyzett tőkéjét. A tulajdonosok célul tűzték ki know-how, szakértelem, és megfelelő tőkeerő bevonásával a vállalkozás szolgáltatási körének bővítését a magyar hőenergia-piacon. Ez a szolgáltatás az ún. ESCO-tevékenység, amely magában foglalja az újonnan létesítésre kerülő berendezések tervezését, finanszírozását, kivitelezését, üzemeltetését, valamint az energiaköltségek teljesítményarányos költségelszámolását, szükség esetén a költségek megosztását a különböző létesítmények között.

Az új hőellátó rendszerek kialakításánál a gazdaságosság és a hatékonyság mellett a környezetvédelem is jelentős szerepet játszik a vállalat tevékenységének végzése során.

A Cothec Kft. tulajdonosai révén – a gázszolgáltatás, tervezés, kivitelezés, üzemeltetés, hőszolgáltatás területén megszerzett – átfogó tapasztalatoknak és a szakmailag jól képzett alkalmazottaknak köszönhetően minőségi szolgáltatást kínált ügyfelei számára.

A Cothec Energetikai Üzemeltető Kft. éves forgalma a 2018. évben meghaladta a 2,5 milliárd forintot.

Referenciák

  • Önkormányzati és állami tulajdonban lévő épületek (kb. 220 db)
  • Lakóépületek (kb. 7.500 lakás)
  • Távhőszolgáltatás (kb. 1.500 lakás): Sátoraljaújhely, Sárbogárd, Nagyatád, Kőszeg
  • Távhőtermelés: Siófok; Pétfürdő

GYÁRTÓIPAR

 OPEL SZENTGOTTHÁRD KFT. – Az OPEL Szentgotthárd Autóipari Kft. és a COTHEC Kft. együttműködést alakított ki energetikai korszerűsítés megvalósítására az Opel szentgotthárdi gyárában 2012-ben. A COTHEC Kft. az első lépésben a teljes hőtermelő rendszer korszerűsítését végezte el. 2014-ben második lépcsőként a Cothec Kft. kompresszor hulladék hő hasznosító rendszert épített be a kompresszoros rendszerbe. Az új hőcserélésre alkalmas berendezés mellett hőmennyiségmérő biztosítja a gazdaságos üzemeltetést, amely újabb energiamegtakarítást eredményez.

TS HUNGÁRIA Kft. – Társaságunk a korábbi épületenkénti hőtermelő egységek telepítésével decentralizált meleg vizes központi, illetve sötéten sugárzó fűtési rendszereket épített ki. Az újonnan beépített termikus összteljesítmény: 6.500 kW. Az elért energia-megtakarítás közel 40%. Megrendelői megelégedettségének köszönhetően a szerződést lejártakor 5 évvel meghosszabbították, melynek keretében újabb fejlesztésekre került sor

ASG GÉPGYÁRTÓ KFT. – A korszerűsítés keretében 500 kW összteljesítményű kondenzációs gázkazán rendszer időjárásfüggő szabályozással, új használati melegvíz tartályok és új füstelvezető rendszert alakítottunk ki. A korszerűsítés keretében a szekunder fűtési rendszer szabályozása is megújult a hőközpontban. A korszerűsítést követően a Cothec Kft. 8 éves szerződés keretében biztosítja az ASG Gépgyártó Kft. iroda-, szociális és porta épületének hőellátását is.

ENERGETIKAI AUDIT

SZOLGÁLTATÓIPAR

APPENINN HOLDING NYRT. – Az Appeninn irodaházak hőtermelő rendszereinek korszerűsítését a Cothec Kft. végezte el, a beruházásokat az energiaköltség megtakarításból finanszírozza. Új kazánt, hőtárolókat és a légtechnikai rendszerekhez hő-visszanyerőt kaptak a Hattyú utcai, a Bég utcai, a Páva utcai és a Visegrádi utca irodaházak. A modern eszközök beépítésével éves szinten közel 3300 GJ energia megtakarításra lehet számítani. „Az irodaházak között erős a verseny, az üzemeltetés terén is a hatékony megoldásokat keresik a bérlők. Az energiahordozói költségek csökkenése mellett az addicionális költségek is lejjebb szoríthatók, a karbantartási, javítási költségek pedig egy alapdíj beépítésével tervezhetővé válnak.”

IN-MANAGEMENT KFT. – A Cothec Kft. az In-Management Kft. ingatlan-portfóliójában található budapesti Róna Office Center, fűtéskorszerűsítését végezte el 2012-ben elsőként. Az energiahatékonysági beruházás eredményeként közel évi 48%-os energia-megtakarítás jött létre. A jó példa után következett 2 újabb beruházás 2013-ban és 2014-ben, melyek során a budapesti Gyömrői úti irodaház és a Temesvári úti irodaház épületeiben található fűtési rendszerek rekonstrukciója valósult meg.

ÁLLAMI INTÉZMÉNYEK

PETZ ALADÁR MEGYEI OKTATÓ KÓRHÁZ – A Petz Aladár Megyei Oktató Kórház közel 30 éves, elavult gőzellátású kazánjait – melyek a központi sterilizáló, a konyha és a klímarendszerek fűtését biztosítják – modern, távhő alapú rendszerre cserélték. Ennek köszönhetően a 2014-2015-ös fűtési szezont megújult, modern hő rendszerrel várta a győri kórház. A modernizáció során 3 új, 2 MW összteljesítményű blokkosított hőközpontot építettek be, valamint az A, B és E épületek klímarendszereinek elő,- és utófűtő gőzös hőcserélői új meleg vizes hőcserélőkre cserélték.

KELETI PÁLYAUDVAR – Az egyik legspeciálisabb beruházást a Keleti pályaudvaron végezte a Cothec Kft. Az elavult, gazdaságtalan gőzös fűtési rendszer átépítésére mindösszesen 4 hónap állt rendelkezésre a 2006. évben. A korszerűsítés során a teljes fűtési rendszer kiépítése volt a feladat a vasúti forgalom zavartalan működésének fenntartása mellett. Az éves 2 millió utasforgalmat bonyolító épület energiaellátásának korszerűsítése 80%-ot meghaladó primer energiahordozó magtakarítást hozott. A beépített termikus összteljesítmény 2.000 kW.

HAJÓS ALFRÉD NEMZETI SPORTUSZODA – A Cothec Kft. 2008-ban nyerte el a Margit-szigeti Hajós Alfréd uszoda energetikai rendszerének korszerűsítését. Az energiahatékonysági fejlesztés kiterjedt kazánházi rendszer átépítésére, alternatív energia-, hulladékhő hasznosításra, vízforgató, -szűrő rendszerek korszerűsítése mellett a villanymotorok korszerűsítésére is. A melegvíz felfűtésére kb. 300 kW teljesítményű napkollektort építettek be. A beépített termikus összteljesítmény 1.000+300+2.000 (meglévő) kW. Az elért hőenergia-megtakarítás átlagosan 30%.

TÁVHŐSZOLGÁLTATÁS

SÁTORALJAÚJHELY – 2009-ben a Cothec Kft. 20 évre koncessziós jogot szerzett a sátoraljaújhelyi távhőellátó rendszer üzemeltetésére. A távhő rendszer közel 1000 lakossági, és számos közületi fogyasztó ellátását foglalja magában. A korszerűsítések során kazánházi, távvezeték és hőközponti fejlesztéseket végeztünk. A beépített termikus összteljesítmény 4.500+8.000 (meglévő) kW, a távvezeték hossza kb. 5 km. A rendszer hatékonyságának növelésével a szolgáltatási díjakat 10%-ot meghaladó mértékben lehetett csökkenteni.

ÜZEMELTETÉS

BUDAPEST – ELTE épületei – Az Egyetem több épületében (pl. Egyetemi könyvtár, Levéltár, Fűvészkert, Sportközpont) végzünk kazánházi karbantartást és javítást. A munkát közbeszerzési pályázaton nyertük el.

SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM – GYŐR – 2015 nyarán közbeszerzési pályázat keretében elnyertük a győri Egyetemi Campus épületeiben, valamint Mészáros Lőrinc úti Kollégium és Budai úti Kollégium, Jogi épület, Hegedűs Gyula Kollégium épületekben a gépészeti karbantartási munkák, illetve tervezett általános és havi karbantartás és kötelező felülvizsgálat elvégzését.

20 év teljesítménye

KAPCSOLAT

ENGIE Magyarország Kft.

Székhely: 1191 Budapest, Üllői u. 206.
Tel.: +36 1 460 1030
Fax: +36 1 460 1050

Postázási cím: 9024 Győr, Hunyadi u. 14.

Tel.: +36 96 335 816, +36 96 526 805
Fax: +36 96 528 654