1. Címlap
  2.  » 
  3. Rólunk
  4.  » Történetünk

Történetünk

Az ENGIE konszern tulajdonában álló Cofely Kft. 2019. augusztus 1-jén beolvadt a Cothec Kft-be. A Cofely tevékenységi köre magában foglalja az ipari és komfort létesítmények teljes körű épületgépészeti tervezését, kivitelezését, karbantartását, szervizelését és üzemeltetését.

Az egyesülés után létrejött az ENGIE Magyarország Kft., amely a Cothec és a Cofely értékláncából egybeolvasztja a cégek erősségeit, így a magyar energetikai piacon olyan egyedülálló társaság jött létre, amely a projektötlet megvalósulását a tervezéstől a kivitelezésen át a finanszírozással egybekötve egészen az üzemeltetésig tudja végigvinni.

Az ENGIE Magyarország Kft. 100%-os tulajdonosa az osztrák ENGIE Austria GmbH (korábban Cofely Holding GmbH).
Bővebb információ az ENGIE Austria GmbH-ról a Tulajdonosi struktúra menüpont alatt.

Cothec Kft.

A Cothec Energetikai Üzemeltető Kft.-t 1998 márciusában alapították külföldi befektetők. A tulajdonosok célul tűzték ki know-how, szakértelem, és megfelelő tőkeerő bevonásával a vállalkozás szolgáltatási körének bővítését a magyar hőenergia-piacon. Ez a szolgáltatás az ún. ESCO-tevékenység, amely magában foglalja az újonnan létesítésre kerülő berendezések tervezését, finanszírozását, kivitelezését, üzemeltetését, valamint az energiaköltségek teljesítményarányos költségelszámolását, szükség esetén a költségek megosztását a különböző létesítmények között.

Az új hőellátó rendszerek kialakításánál a gazdaságosság és a hatékonyság mellett a környezetvédelem is kiemelkedő szereppel bírt.

A COTHEC Kft. tulajdonosai révén – a gázszolgáltatás, tervezés, kivitelezés, üzemeltetés, hőszolgáltatás területén megszerzett – átfogó tapasztalatoknak és a szakmailag jól képzett alkalmazottaknak köszönhetően minőségi szolgáltatásokat kínált ügyfelei számára.

Cothec Kft. tulajdonosi hátterének változása

Cofely Kft.

A Cofely Kft. jogelőd vállalata, a Sulzer Infra Kft. 1990-ben alakult Magyarországon, amely a svájci Sulzer konszern tagja volt. A vállalat 2001-ben a belga FABRICOM tulajdonába került, amely a francia ENGIE csoporthoz tartozik.

A COFELY Épületgépészeti Kft. a feladattól függően önállóan vagy a többi ENGIE céggel közösen vállalkozott épületgépészeti feladatok elvégzésére.

A társaság tevékenységi köre magában foglalta az ipari és komfort létesítmények teljes körű épületgépészeti tervezését, kivitelezését, karbantartását, szervizelését és üzemeltetését.

 Cofely Kft. tulajdonosi hátterének változása

Cofely Kft. és Cothec Kft. idővonala

KAPCSOLAT

1

ENGIE Magyarország Kft.

Székhely: 1191 Budapest, Üllői út 206.
Tel.: +36 1 460 1030
Fax: +36 1 460 1050
officebudapest.hu@equans.com

Kirendeltség: 9024 Győr, Hunyadi u. 14.
Tel.: +36 96 335 816, +36 96 526 805
Fax: +36 96 528 654