1. Címlap
  2.  » 
  3. Megjelenések
  4.  » Sajtóközlemény
2019 aug 08
Sajtóközlemény
ENGIE – az első környezetbarát G7 csúcstalálkozó partnervállalata Biarritzban Az ENGIE, a zéró szén-dioxid-kibocsátásra való átállás vezető szereplője, a franciaországi Biarritzban megrendezésre kerülő G7 csúcstalálkozó támogatója, zöld energiát szolgáltat és alacsony környezeti hatást gyakorló megoldásokat nyújt a mintegy 3.000 látogató életének megkönnyítésére.

Ezeket az alacsony szén-dioxid-kibocsátású megoldásokat ISO 20121 tanúsítás mellett nyújtják, a francia kormány azon fáradozik, hogy a rendezvény is megkapja ezt a tanúsítványt.

Az ENGIE és az ENGIE Alapítvány az első környezetbarát G7 csúcstalálkozón természetbeni adományok és készségalapú szponzorálás útján nyújt támogatást. A társaság energiamegoldásokat telepít annak érdekében, hogy Franciaország a G7-csúcstalálkozó elnökeként ISO 20121 tanúsítással („Rendezvény fenntarthatósági rendszer”) rendelkezzen, valamint megkapja az AFNOR (Franciaország Szabványosítási Szövetség) által hitelesített „Egalité Grand Evénement” tanúsítványt.

Az ENGIE természetesnek tartja, hogy részt vegyen a csúcstalálkozón, amely prioritásként kezeli az egyenlőtlenségek helyi szintű kezelésére irányuló kezdeményezéseket – azokat az értékeket, amelyek központi szerepet játszanak a vállalat kötelezettségvállalásaiban. Ennek érdekében használja fel az ENGIE helyi érdekeltségeinek (a 12 vízierőművet kezelő Société hydraulique du midi társaságnak) és a helyi partnereinek (a Biarritz-i székhelyű Pragma cégnek) szakértelmét. 

Az ENGIE jelentős tapasztalattal rendelkezik nagyobb méretű környezetbarát rendezvények támogatásában, és a harmonikus fejlődés vezérelvét követve zöld energiát és alacsony környezeti hatást gyakorló megoldásokat kínál.

Megújuló energiaforrásokon alapuló megoldásokat alkalmaznak a rendezvényen:

Egy franciaországi naperőmű telepítése (1300 m2-nyi napelem 3000 m2 felületen) az akkreditációs csarnok közelében, az újságírók és az IRATY sajtóközpont által használt elektromos buszok meghajtásához

Egy ENGIE totemoszlop napelemekkel telefonok töltéséhez – így 3000 újságíró élvezheti az ingyenes Wi-Fi-t és töltheti a mobiltelefonját

Kisméretű, hálózaton kívüli napenergia-alapú berendezések Wi-Fi hozzáféréshez és mobiltelefonok töltéséhez

12 francia, repceolajjal működő generátor

Az ENGIE a csúcstalálkozón részt vevő akkreditált újságírókat 200 hidrogénüzemű motorkerékpárral látja el, amelyeket a Biarritz-i székhelyű Pragma Industries cég gyárt – így könnyebben elérik majd a rendezvény különböző helyszíneit. Ezt a mobilitási projektet a Nouvelle-Aquitaine Régió és a Baszkföld Agglomerációs Közösség (CAPB) támogatja.

 „Új korszakba lépünk, amelyben a vállalatokat a társadalomra és a környezetre gyakorolt ​​általános hatásuk alapján ítélik meg. A fogyasztók, a befektetők és az alkalmazottak mind új elvárásokkal bírnak. Versenyképes, alacsony szén-dioxid-kibocsátású és testreszabott megoldásaival az ENGIE támogatja a vállalatokat, a helyi hatóságokat és a nagyobb rendezvényeket a felelősség új korszakában”- mondta Isabelle Kocher, az ENGIE vezérigazgatója és az ENGIE Alapítvány elnöke.

 

MEGJELENÉSEK

1

Az EQUANS bemutatkozása

Az EQUANS egy új márkanév alatt egyesíti az ENGIE szolgáltatás vezérelt tevékenységeit.

Sajtóközlemény

Az ENGIE Csoport Igazgatótanácsa bejelentette Catherine MacGregor kinevezését az ENGIE vezérigazgatójává, 2021. január 1-jétől.

A digitális innováció, az ENGIE átalakulásának motorja

A digitális technológia mindenhol felbukkan – mindennapi életünk és a gazdaság része. A társadalom minden vonatkozására egyre több technológia van hatással. Mi is ez a technológia? Milyen kihívásokkal és korlátozásokkal jár?

HÍREK

1

Geotermikus energiahasznosítás izlandi módra

Izland a vulkánok, gejzírek, fjordok, vízesések, jégtakarók által uralt szigetország. Területének nagysága meghaladja Magyarországét, azonban lakosainak száma közel ötöde Budapestnek. Az ország energiaszükségletének 90%-át a geotermikus energia elégíti ki.

Fenntartható utazás

A turisztikai szezon közeledtével érdemes elgondolkodni azon, hogy miként szervezzük nyaralásunkat aszerint, hogy minél környezetkímélőbb legyen a bolygó számára.

Passzold vissza, Tesó!

Ha megszabadulna a használaton kívüli nyomógombos és okostelefonjától, GPS készülékétől, tablettől vagy ezen eszközök tartozékaitól, akkor megteheti a 2022. március 22. – június 15. között zajló Passzold vissza, Tesó! kampány során.

KAPCSOLAT

1

ENGIE Magyarország Kft.

Székhely: 1191 Budapest, Üllői út 206.
Tel.: +36 1 460 1030
Fax: +36 1 460 1050
officebudapest.hu@equans.com

Kirendeltség: 9024 Győr, Hunyadi u. 14.
Tel.: +36 96 335 816, +36 96 526 805
Fax: +36 96 528 654