1. Címlap
  2.  » 
  3. Tevékenységeink
  4.  » Mit takar

Távhőszolgáltatás

Napjainkban fontos környezetvédelmi szemponttá vált, hogy a távhőellátás hosszú távon versenyképes maradjon az egyedi fűtéssel szemben.

Ezért a régi fűtőművi hőtermelő berendezéseket, távvezetéki rendszereket és hőközpontokat fel kell újítani, korszerűsíteni kell.

A támogatási források szűkösek és nagy pénzügyi forrásokat igényelnek.

Vállalatunk szakmai segítséget és önerőt biztosít, hogy a leghatékonyabb távhőellátó rendszer kerüljön kialakításra.

Üzemeltetéssel, a távhőrendszer koncesszióba vételével hosszú távon megvalósul a hődíjak szinten tartása.

Megfelelő tüzelőanyag felhasználásával (megújuló energia: biomassza, termál, napenergia stb.) optimális teljesítmény kiválasztásával lehetőség nyílik a földgáz energiafelhasználását csökkenteni, az adott helyi lehetőségnek, illetve rendszernek megfelelően.

Távhőrendszerek: ahol már segítettünk

2009 óta Sátoraljaújhelyen a távhőtermelés hatékonyságának növelése zajlik (kazánházak távvezetéki összekötésével), valamint korszerű kazánok telepítése történt a régi hőtermelők helyett.

2010 óta sárbogárdi távhőszolgáltatás keretében az egyik kazánházban a nyári használati melegvíz termelésének optimalizálása valósult meg, míg a másik hőtermelő rendszerben a kapcsolt energiatermelésből nyert hő hasznosítása.

2012-től Nagyatádon termál energián alapuló rendszert működtetünk.

2015-től Kőszegen, 2016-tól Siófokon és 2017-től Pétfürdőn vagyunk jelen.

2019.05.09-én, a Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetsége által szervezett XIX. Távhőszolgáltatási konferencián és szakmai kiállításon, ünnepi keretek között három Távhő Ökocímke táblát (Sátoraljaújhely, Sárbogárd, Nagyatád) vehettünk át. A pályázat útján elnyert Távhő Ökocímkén szereplő adatok könnyen áttekinthetőek, s hűen tükrözik a távfűtések színvonalát. A primerenergia-hatékonyságról, a zöldenergia-felhasználásról és a szén-dioxid-kibocsátás mértékéről nyújtanak tájékoztatást. Folyamatosan arra törekszünk, hogy távhőszolgáltatásunk minőségét ügyfeleink megelégedésére fejlesszük.

Szívesen elkészítünk Önnek is olyan műszaki koncepciót, amely hosszútávon akár megújuló energiával kombinálva biztosítja a távhőszolgáltatás versenyképességét és környezet tudatos energia felhasználást.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, akár referencia látogatáson keresztül bemutatjuk üzemeltetett rendszereinket.

Árajánlatunk kidolgozása ingyenes, bátran lépjen velünk kapcsolatba!

ELŐNYÖK

1
  • energiahatékonyság növelése
  • hosszú távon versenyképes megoldás
  • kényelmet nyújt

 

KAPCSOLAT

1

ENGIE Magyarország Kft.

Székhely: 1191 Budapest, Üllői út 206.
Tel.: +36 1 460 1030
Fax: +36 1 460 1050
officebudapest.hu@equans.com

Kirendeltség: 9024 Győr, Hunyadi u. 14.
Tel.: +36 96 335 816, +36 96 526 805
Fax: +36 96 528 654